Cranio Sacraal Massage

Cranio Sacraal massage

Concepten-2137Bij een cranio sacraal massage werk ik toe naar een balans tussen lichaam en geest. Er wordt op een zachte wijze contact gemaakt met spanningen en blokkades. Ondanks de zachte aanraking, ervaren veel mensen bij deze behandeling een nóg diepere ontspanning dan bij een massage. Deze diepe ontspanning stimuleert het zelfherstellend vermogen van het lichaam waardoor een brede groep (onverklaarbare) klachten behandeld kunnen worden. En het laat de levensenergie vrijer stromen. Een cranio sacraal massage geeft innerlijke rust en ontspanning in een stressvol leven.

 

Oorzaken van de spanningen:

craniosacr1Lichamelijke trauma’s (bv. bij de geboorte, een val of een ongeluk enz.) met als resultaat een minimale verschuiving, waardoor er een drukverandering ontstaat en dus ook een disbalans van het systeem met als gevolg(en) bv: houding – en bewegingsproblemen, leer – en gedragsproblemen, coördinatie – en spraakstoornissen, concentratieproblemen.

Emotionele trauma’s (b.v. onverwerkte jeugdherinneringen, te grote werkdruk, verlies door scheiding of overlijden enz.) wanneer deze niet de kans krijgen om verwerkt te worden zetten zij zich vast “als spanning” in het geheugen van het bindweefsel, de spieren, de organen enz. waardoor er een disbalans ontstaat in het systeem met als gevolg(en) bv. hoofdpijn, scoliose, astma, duizeligheid, geheugenverlies e.d.

Meestal wordt aan de schedel, de wervelkolom en het heiligbeen gewerkt. Het ritme van het cranio sacraal systeem is echter ook op andere plekken over het hele lichaam voelbaar. Aangezien cranio sacraal massage het lichaam uitnodigt weer zoveel mogelijk te gaan functioneren zoals het bedoeld is en het zelfherstellend vermogen stimuleert, is het soort klachten dat behandeld kan worden zeer divers. Garanties kunnen echter ook bij deze therapie nooit gegeven worden.

Ook zonder concrete klachten kan behandeling worden aanbevolen ter bevordering van innerlijke rust en algeheel welbevinden.

De cliënt dient tijdens de behandeling comfortabele, soepele kleding te dragen. Het is belangrijk dat er niets knelt of strak zit (horloge, sieraden, riem).

Interesse in een cranio sacraal massage in Uithoorn? Maak dan snel een afspraak door uzelf online aan te melden!